Katten

Ga voor een kattenvoerbak die bij jouw viervoeter past

/

Door Lucas

/

Dat de meeste katten behoorlijk kieskeurig zijn, is geen geheim. Ze bepalen zelf waar ze slapen, wat ze eten, maar ook waar ze uit eten. Er bestaan talloze soorten voerbakjes voor katten en poezen. Hoe kies je de juiste voerbak voor jouw kat?

Misschien kom je in de dierenwinkel kattenvoerbakken tegen in leuke vormpjes, kleurtjes, en toffe designs die helemaal in jouw interieur passen. Ga voor een kattenvoerbak die bij bij jouw kat, zijn persoonlijkheid en zijn gedrag past. Denk bij de aanschaf van een kattenvoerbak ook na over het materiaal en of dit veilig is voor jouw viervoeter.

Een kattenvoerbak: welk materiaal kies je?

Voerbakken voor katten worden gemaakt van verschillende soorten materialen, die allen voor- en nadelen hebben.

  • Plastic voerbakken: Voerbakjes gemaakt van plastic zijn licht van gewicht en eenvoudig schoon te maken. Echter slijten deze snel, deze voerbakken zijn snel aan vervanging toe. Let er nadrukkelijk op dat het plastic niet afgeeft, zo voorkom je dat er schadelijke microdeeltjes plastic in het voer van je kat terecht komen.
  • Stalen voerbakken: Voerbakken van staal of keramiek zijn duurzaam, je kan deze vaak een heel kattenleven gebruiken. De voerbakjes zijn gemakkelijk schoon te maken. Het kan wel zijn dat het materiaal koud aanvoelt en dat je kat dit niet prettig vindt.
  • Houten voerbakken: Houten voerbakken zijn uniek en vaak een mooie aanvulling voor je interieur. De kans is echter groot dat je kat het niet prettig vindt om de laatste restjes uit een dergelijke voerbak te likken. Houten voerbakjes zijn ook niet altijd goed schoon te maken, de kans dat er restjes en bacteriën achterblijven is behoorlijk groot.

Automatische kattenvoerbakken

Er bestaan ook automatische kattenvoerbakken die door de dag heen geautomatiseerd een beperkt aantal brokjes beschikbaar stellen. Een voerbak met portieregelaar kan overvoeding te voorkomen. Sommige automatische voerbakken zijn ontworpen om katten te voeden op vooraf bepaalde tijden. De voerbak kan worden ingesteld om voedsel te geven op specifieke tijden of in regelmatige tussenpozen, afhankelijk van de behoeften van de kat. Dit kan handig zijn voor mensen die vaak lange werkdagen hebben of langere tijd niet thuis zijn.

Bekijk bij PetsGifts welke kattenvoerbakken er beschikbaar zijn en ga voor een exemplaar dat past bij jou én jouw viervoeter.

Over
Lucas

Deelt graag alle tips and tricks om de band tussen dier en baasje te verbeteren. Is op de hoogte van de laatste trends en gadgets voor huisdier en baasje.

Leave a Comment